• Посилання скопійовано

Відповідальність за неподання електронної звітності по РРО - з 1 липня 2013 року

Лист ДПСУ від 03.12.2012 р. №10322/0/71-12/22-1317/1317

Відповідальність за неподання електронної звітності по РРО - з 1 липня 2013 року

ДПСУ нагадує, що з 1 січня 2013 року набирають чинності норми щодо надання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв'язку за технологією Національного банку України.

Виконання вимог щодо подання інформації можливе як шляхом придбання нової касової техніки, а саме РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, так і шляхом доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі даних.

Зокрема, 9 листопада 2012 року ДПСУ погоджено розроблений Національним банком України документ "НСМЕП. Супутні проекти. Технологія зберігання і збору даних РРО для ДПС. Протокол передачі інформації". Прийняття зазначених документів є необхідним кроком у створенні відповідних умов виробникам касової техніки для виробництва РРО нового покоління.

У подальшому на офіційному веб-сайті ДПСУ та у засобах масової інформації спільно з НБУ буде надаватись необхідна для виробників касової техніки інформація.

Одним із компонентів Системи зберігання і збору даних від РРО ДПСУ за технологією НБУ є інформаційний еквайер — учасник платіжної системи  НСМЕП, який надає суб'єктам господарювання послуги з технічної підтримки, інформаційного обслуговування згідно з технологією зберігання і збору даних РРО для ДПС.

Інформацію про суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність еквайерів, буде розміщено на офіційному веб-сайті ДПСУ.

Крім цього ДПСУ зазначає, що відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді згідно з п. 9 ст. 17 Закону №265 настає з 1 липня 2013 року.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»