• Посилання скопійовано

Коли застосування РРО „спрощенцями” захистить від перевірок?

Для платників єдиного податку, які використовують у своїй діяльності РРО, передбачений мораторій на перевірки

Коли застосування РРО „спрощенцями” захистить від перевірок?

З 1 липня 2015 року згідно з п. 296.10 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи - підприємці), які не здійснюють діяльність на ринках та через засоби пересувної роздрібної мережі, зобов'язані проводити готівкові розрахунки із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО).

При цьому звертаємо увагу на вимоги п. 28 Підрозділу 10 Перехідних положень ПКУ щодо звільнення до 1 січня 2017 року від проведення відповідно до норм ПКУ перевірок дотримання порядку застосування РРО платників єдиного податку другої і третьої груп (фізичних осіб - підприємців), які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО.

 

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»