• Посилання скопійовано

Встановити касові апарати повинні 55 тисяч підприємців III категорії

Найбільша кількість підприємців, які потребують касових апаратів, зосереджено в Києві

Встановити касові апарати повинні 55 тисяч підприємців III категорії

Встановити касові апарати до 1 липня 2015 повинні 55 з 284 тисяч суб'єктів підприємницької діяльності III групи. Про це сьогодні під час круглого столу повідомила директор департаменту податкового та митного аудиту Державної фіскальної служби України Наталія Рубан.

"У нас 284 тисячі суб'єктів III групи (підприємці, у яких сума виручки не перевищує 3 млн. грн., а кількість працюючих - 20 осіб, - ред.), з яких касових апаратів потребують тільки 55 тисяч", - повідомила Рубан.

За її словами, найбільша кількість підприємців, які потребують касових апаратах, зосереджена у Києві.

"Найбільше - 24 тисячі суб'єктів, які повинні купити касові апарати - це місто Київ, Вінницька область - 1 100, Волинська - 380 суб'єктів, Дніпропетровськ - 1200 суб'єктів, Харків - 2300", - зазначила вона.

"З усіх цих 55 тисяч суб'єктів - роздрібна торгівля - 8 000, решта: 9 000 - операції з нерухомим майном і рітейлери, 6900 - це комп'ютер програмування, консультування та пов'язана з ним діяльність, діяльність у сфері бухгалтерського обліку - 1 100", - повідомили у фіскальній службі.

Нагадаємо, 18 березня ВР прийняла в першому читанні законопроект №1088"Про внесення змін до закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг"(щодо державних гарантій суб'єктам господарювання у застосуванні ними реєстратора)".

За даними на кінець лютого, на модернізацію касових апаратів підприємці витратили близько 1 млрд грн з 2014 р.

Відзначимо, з 2014 р уряд зобов'язав весь бізнес, який використовує у своїй роботі реєстратори розрахункових операцій (РРО), замінити обладнання, яке буде передавати дані чекових стрічок фіскалам - в режимі онлайн.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»