• Посилання скопійовано

Чи потрібно автоперевізникам використовувати РРО: роз'яснюють податківці

При продажу проїзних і перевізних документів на автомобільному транспорті з видачею талонів, квитанцій, квитків, а також при неперевищенні доходу в 1 млн грн, підприємці-єдинники можуть не використовувати РРО

Чи потрібно автоперевізникам використовувати РРО: роз'яснюють податківці

ДФСУ у листі від 23.11.2015 р. №24853/6/99-99-22-07-03-15 роз'яснила, що підприємці - платники єдиного податку другої і третьої груп мають право не застосовувати РРО:

 - якщо обсяг їх доходу протягом календарного року не перевищує 1 млн грн,

- при продажу проїзних і перевізних документів на автомобільному транспорті , якщо видавати талони, квитанції, квитки з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю.

При цьому форма, зміст та обов'язкові реквізити розрахункових документів повинні відповідати вимогам Положення №614.

У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн грн, застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»