• Посилання скопійовано

Поріг продажу без касових апаратів підвищили до 250-500 тисяч гривень на рік

Кабмін на засіданні в четвер, 22 вересня, підвищив поріг продажу без касових апаратів (РРО) з 75-200 тис. грн до 250-500 тис. грн залежно від організаційної форми та умов діяльності структурних підрозділів підприємств

Поріг продажу без касових апаратів підвищили до 250-500 тисяч гривень на рік

«Прийняття проекту постанови сприятиме усуненню конфліктних ситуацій між контролюючими органами і суб'єктами господарювання, спрощенню здійснення розрахункових операцій і скороченню витрат суб'єктів господарювання від продажу товарів і надання послуг у невказаних обсягах», - зазначив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи постанову "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 23 серпня 2000 року №1336".

При цьому використання РРО стане обов'язковим для підприємств, що займаються реалізацією підакцизних товарів, надають побутові послуги, послуги носильників з додаванням багажу на вокзалах і в портах, а також підприємств, які реалізують квитки державних лотерей.

У той же час, постанову прийнято з умовою її доопрацювання у триденний строк, що виключить необхідність використання РРО для підприємств, які займаються ремонтом взуття, трикотажних виробів, прибиранням квартир, доглядом за хворими людьми без використання найманих робітників.

***

Від редакції: Наразі перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО затверджено постановою КМУ від 23.08.2000 р. № 1336.

Саме для цих видів діяльності пропонується ввести новий поріг розрахунків, які будуть проводитися без застосування РРО.

Але  передбачається ввести обов'язкове використання РРО для підприємств, що займаються реалізацією підакцизних товарів, надають побутові послуги, послуги носильників з додаванням багажу на вокзалах і в портах, а також підприємств, які реалізують квитки державних лотерей.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»