• Посилання скопійовано

Законопроект №5132: бізнес просить скасувати норму щодо РРО при продажу техніки

ГО "Фортеця" просить виключити з законопроекту №5132 норми щодо запровадження обов’язку із застосування РРО підприємцями, які здійснюють торгівлю технічно складними побутовими товарами, що підлягають гарантійному ремонту

Законопроект №5132: бізнес просить скасувати норму щодо РРО при продажу техніки

Нагадаємо, що 6 грудня Верховна Рада прийняла за основу та направила на друге читання за скороченою процедурою законопроект №5132 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році". Про це ми повідомляли тут>>

Законопроект прийнято з пропозиціями Комітету з питань податкової та митної політики.

На засіданні Комітету 06.12.2016 р. були розглянуті зміни, що стосуються застосування РРО при здійсненні окремих видів продажу товарів. Зокрема, пропонувалося встановити обов'язок із застосування РРО підприємцям, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Всеукраїнське об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» вважає, що така новація "призведе до збільшення ризиків можливого припинення господарської діяльності малим та середнім бізнесом через відсутність економічної доцільності здійснення підприємницької діяльності, скорочення робочих місць, збільшення тінізації сектору МСБ, суттєвого зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів та наростанню соціальної напруги в суспільстві".

З огляду на це, ГО «Фортеця» звернулося до Голови ВРУ з проханням врахувати позицію малого та середнього бізнесу та при розгляді законопроекту № 5132 у другому читанні виключити норми щодо запровадження обов’язку із застосування РРО підприємцями, які здійснюють торгівлю технічно складними побутовими товарами, що підлягають гарантійному ремонту.

Весь текст звернення дивіться тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Всеукраїнське об'єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»