• Посилання скопійовано

Разом з довідкою ЄДРПОУ зникнуть черги і плата за її видачу

З 17 грудня українських підприємців буде повністю звільнено від обтяжливої процедури отримання та подання до податкової служби довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ)

У подальшій своїй роботі органи Державної податкової служби будуть самостійно, без залучення платників, використовувати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, а також дані з відомчих баз даних органів статистики, Пенсійного фонду України, інших установ. Наразі триває процес автоматичного перенесення даних з ЄДРПОУ до Єдиного державного реєстру. До нього також вносяться дані про взяття на облік в органах ДПС, Пенсійного фонду, державної статистики.
За оцінками фахівців ДПСУ, така новація дозволить значно спростити процедури адміністрування податків для українського бізнесу, зокрема за рахунок зменшення кількості необхідних для цього документів та часу, що витрачається на їх отримання. Зазначимо також, що довідка ЄДРПОУ була платною, а отже, підприємці зекономлять не тільки час, але й гроші.
Такі організаційні зміни передбачено Постановою Кабміну №949-п від 17.10.2012 р. №949-п «Про внесення змін до деяких постанов КМУ з питань подання довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України», а також Законом України від 24.05.2012 р. №4839 «Про внесення змін до деяких законів України щодо взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців». Норми закону набирають чинності з 17 грудня 2012 року.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»