• Посилання скопійовано

Електронна виписка з Єдиного реєстру є сканованою копією паперового документа

Електронний документ, яким засвідчені результати пошуку в ЄДР відомостей про юрособу - власника нерухомого майна, є сканованою копією паперового документа

Електронна виписка з Єдиного реєстру є сканованою копією паперового документа

З появою можливості отримання інформації з Єдиного державного реєстру (далі - ЄДР) в електронному вигляді мала би відпасти потреба отримання паперового документа (витягу, виписки, довідки). Окрім того, тепер кожен держорган чи госпсуб’єкт приватного права може відслідковувати всю необхідну інформацію про юрособу чи підприємця на веб-сайті Укрдержреєстру через пошук в ЄДР ( за ЄДРПОУ та/або назвою юрособи чи номера ДРФОПП та/або ПІБ фізособи-підприємця).

Як же виглядає електронна виписка чи витяг?

Поки що маємо роз’яснення Укрдержреєстру щодо надання відповідної інформації з ЄДР про юрособу на запит держреєстратора Держреєстру прав на нерухоме майно. Так, держреєстратор під час розгляду заяви, поданої від імені юрособи, має здійснювати пошук інформації у ЄДР  на офіційному веб-сайті державного підприємства "Інформаційно-ресурсний центр".

Після оформлення знайденої інформації у паперовому вигляді із засвідченням печаткою виготовляється електронна копія цього документа шляхом сканування.  Разом з іншими електронними копіями документів, поданими для держреєстрації прав, він розміщується у базі даних про реєстрацію заяв і запитів Державного реєстру прав на нерухомість.

Таким чином, електронний документ, яким засвідчені результати пошуку в ЄДР відомостей про юрособу - власника нерухомого майна, є сканованою копією паперового документа.

І як би прикро це не звучало, скоріш за все має пройти ще не один десяток років, поки ми зрозуміємо, що електронний документ про дані з ЄДР про юрособу — це не сканована копія паперової виписки чи витягу, а комп’ютерний файл з необхідною інформацією, який має формуватись відповідним програмним забезпеченням з відміткою про джерело його створення (Лист ДРСУ від 03.03.2014 р. №5404/05-15-14). 

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»