• Посилання скопійовано

Зареєструвати бізнес та отримати будь-яку довідку можна на сайті Мін’юсту

Також, як повідомляє Міністерство юстиції, у режимі онлайн громадянин може отримати довідку за всіма реєстраційними діями, які відбувалися у компанії з моменту її створення

Зареєструвати бізнес та отримати будь-яку довідку можна на сайті Мін’юсту

Зареєструвати бізнес та отримати необхідну довідку про підприємство, витяг або виписку відтепер можна на сайті Міністерства юстиції, без черг і хабарів. Достатньо лише сплатити банківською карткою послугу у сумі 48,68 гривень, включаючи комісію Ощадбанку (3,00 гривні) за проведення платежу.

Також, як повідомляє Міністерство юстиції, у режимі онлайн громадянин може отримати історичну довідку за всіма реєстраційними діями, які відбувалися у компанії з моменту її створення. Для цього не потрібно мати електронний цифровий підпис чи будь-який інший ідентифікатор. Донедавна на отримання необхідних паперів підприємці витрачали інколи до кількох днів або ж платили чиновникам за пришвидшення процедури. Нововведення покликані допомогти підприємцям вести власні справи, не відвідуючи державних органів. Крім того, 7 квітня в Україні набрав чинності закон №191-VIII про спрощення умов ведення бізнесу, яким спрощується процедура відкриття і ведення господарської діяльності, скорочуються дозвільні і погоджувальні процедури, зменшується вплив державних органів на діяльність суб'єктів господарювання, підвищується рівень захисту прав інвесторів.

Підприємці сподіваються, що реформі не дадуть загальмувати.

А реалізація цього закону нарешті дасть змогу суб’єктам економічної діяльності дихати вільніше. Досі ж найбільш активні громадяни намагаються за допомогою урядової «гарячої лінії» долати перепони при відкритті та веденні бізнесу і захищати свої законні права. З метою оперативного розгляду скарг на протиправні дії посадових осіб органів виконавчої влади для підприємців цілодобово працює спеціалізована «гаряча лінія» «Діалог з малим бізнесом».

Відповідно до наказу Міністерства юстиції № 1971/5 від 24.11.2014 «Про проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є Автономна Республіка Крим та місто Севастополь» проведення реєстраційних дій щодо таких суб’єктів господарювання здійснюється державними реєстраторами реєстраційних служб територіальних органів Міністерства юстиції України.

0-800-507-309 – Урядова «гаряча лінія» працює цілодобово. 044-284-19-15 – для жителів м. Києва. +380-44-284-19-15 – для громадян, які перебувають за кордоном. Веб-сайт Урядового контактного центру www.ukc.gov.ua

Раїса КУЛЬЧИЦЬКА

На підставі: Урядовий кур'єр

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»