• Посилання скопійовано

Інформації про кінцевого бенефіціара: Мін'юст нагадує про останні зміни

Мін’юст нагадав останні зміни щодо подання юрособами відомостей про своїх кінцевих бенефіціарних власників (контролерів)

Інформації про кінцевого бенефіціара: Мін'юст нагадує про останні зміни

Мін'юст у листі від 03.06.2015 р. № 556-0-2-15/19.3 нагадав про зміни щодо внесення відомостей про кінцевого вигодонабувача юридичних осіб до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців.  

Так, продовжено на чотири місяці (до 25.09.2015) строк подачі юридичними особами, зареєстрованими до  до 25.11.2014, відомостей про свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера), у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) їх учасника (засновника), якщо учасник (засновник) — юридична особа.

У разі відсутності у юридичної особи кінцевого бенефіціарного власника (контролера), у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) її учасника (засновника), якщо учасник (засновник) — юридична особа, подаються відомості про його відсутність.

Для внесення до Єдиного державного реєстру відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи, у тому числі відомостей про його відсутність, представник юридичної особи має подати державному реєстратору заповнену реєстраційну картку «Форма 4», затверджену наказом №3178/5.

Відомості про кінцевою бенефіціарного власника (контролера), у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) її учасника (засновника), якщо учасник (засновник) — юридична особа, не подаються:

- політичними партіями, творчими спілками, їх територіальними осередками, адвокатськими об'єднаннями, торгово-промисловими палатами, релігійними організаціями, державними та комунальними підприємствами, державними органами, органами місцевого самоврядування та їх асоціаціями;

- юридичними особами, учасниками яких є виключно фізичні особи, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх учасниками. У цьому випадку учасники — фізичні особи є бенефіціарними власниками (контролерами) такої юридичної особи.

Крім того, такі відомості не подаються також юридичними особами, які подали державному реєстратору відомості про свого кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів), у том числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) їх засновника, якщо засновник юридична особа.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»