• Посилання скопійовано

Змінити відомості про юросіб в ЄДР можна буде лише за оригіналами документів

Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» щодо унеможливлення внесення змін до Єдиного державного реєстру за підробними документами»

Змінити відомості про юросіб в ЄДР можна буде лише за оригіналами документів

Про це повідомила прес-служба ВРУ.

Законом (законопроект №1475) пропонується внести зміни до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» з метою припинення та запобігання рейдерським захопленням суб’єктів підприємницької діяльності-юридичних осіб.

На сьогодні реєстрація змін складу засновників (учасників) підприємства, заміни керівника чи свідоцтва про держреєстрацію здійснюється не за поданням держреєстратору оригіналу рішення про внесення змін до установчих документів, а на підставі ксерокопії такого рішення. Відповідно це дозволяє отримати контроль над юрособою, розпоряджатися її власністю, а також дає можливість відсторонювати власників СПД від керівництва належними їм юридичними особами.

Окрім того, відсутність оригіналів рішень у державних реєстраторів робить неможливим і притягнення до відповідальності осіб, винних у рейдерському захопленні.

З огляду на це, Оксана Продан (автор законопроекту) запропонувала внести зміни до статей 19 та 29 цього Закону, згідно з якими зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР, та зміни в його установчі документи, будуть вноситися на підставі оригіналу відповідного рішення органів управління юрособи.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»