• Посилання скопійовано

Власні кошти, внесені підприємцем на розрахунковий рахунок, не включаться до його доходу

На це звертає увагу у своєму роз'ясненні ДФС у Дніпропетровській області

Власні кошти, внесені підприємцем на розрахунковий рахунок, не включаться до його доходу

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що пунктом 177.2 ПКУ визначено, що об’єктом оподаткування доходів, отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування (далі – ФОП) є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої ФОП.

ФОП зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат (далі – Книга) та мати підтверджуючі документи щодо походження товару.

Отже, до складу загального оподатковуваного доходу зараховується виручка, що надійшла ФОП, як у грошовій, так і в натуральній формі від провадження господарської діяльності:

- виручка у вигляді безготівкових грошових коштів, що надійшли на поточний рахунок ФОП, чи в готівковій формі, що надійшла до каси ФОП на місці здійснення розрахунків;

- сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності:

- вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг);

- суми штрафів і пені, отримані від інших суб’єктів господарювання за договорами цивільно-правового характеру за порушення умов договорів;

- інші доходи, які пов’язані із здійсненням підприємницької діяльності.

Власні кошти, які ФОП зараховує на розрахунковий рахунок, не включається до складу доходу та не відображається у Книзі.

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»