• Посилання скопійовано

Просити внести зміни до персональних даних може як сам суб’єкт, так і інші особи

Лист Мін’юсту від 25.09.2012 р. №Н-18036/8.2

Мін'юст звертає увагу на порядок внесення змін до Реєстру баз персональних даних.
ДСЗПД здійснює реєстрацію баз персональних даних, а також вносить зміни до відомостей, що містяться в Реєстрі, про зареєстровану базу персональних даних на підставі заяви, поданої власником такої бази або уповноваженою ним особою (далі ? заявник).
Разом з тим відповідно до статті 20 Закону про бази персональних даних власники або розпорядники таких баз зобов'язані вносити зміни до персональних даних на підставі мотивованої письмової вимоги суб'єкта персональних даних (при цьому йдеться, мабуть, саме про ті дані, які містяться в заяві на реєстрацію баз ПД, а не про ті дані, які надаються суб'єктом ПД та обробляються самим власником бази, ? від авт.)
Дозволяється вносити зміни до персональних даних за зверненням інших суб'єктів відносин, пов'язаних з ПД, якщо на це є згода суб'єкта ПД або відповідна зміна здійснюється за рішенням суду, що набрало законної сили.
Зміна ПД, що не відповідають дійсності, проводиться невідкладно з моменту встановлення невідповідності. При цьому також слід враховувати терміни зберігання документів, які визначено наказом Головархівуправління при КМУ від 20.07.98 р. №41 (а з 01.01.2013 р. — наказом Мін'юсту від 12.04.2012 р. №578/5).

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»