• Посилання скопійовано

Щоб отримати землю для фермерського господарства, пропонується надавати виписку з трудової книжки або диплом

Проект Закону від 24.10.2012 р. №11381

Кабмін вирішив скасувати корупціогенну норму Закону «Про фермерське господарство» та Земельного кодексу щодо підтвердження досвіду роботи у сільському господарстві, яка створює умови для вчинення районними або міськими держадміністраціями чи органами місцевого самоврядування корупційних правопорушень.
Згідно зі ст. 7 Закону «Про фермерське господарство» та ст. 118 ЗК, для отримання (придбання) у власність або в оренду земельної ділянки із земель державної або комунальної власності з метою ведення фермерського господарства громадяни звертаються до відповідної держадміністрації або місцевої рада із заявою, до якої додаються документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві або наявність освіти, отриманої в аграрному навчальному закладі. Перелік документів, що підтверджують такий досвід, визначається Кабміном.
На думку Мінагрополітики, перелік документів, що підтверджують відповідну профпридатність, повинен визначатися не центральним органом виконавчої влади у сфері аграрної політики, а безпосередньо у законі.
Проектом №11381 пропонується вилучити з тексту Закону вимогу про визначення відповідного переліку документів Кабміном. Крім того, встановлюється, що до заяви з проханням про виділення земельної ділянки подається виписка з трудової книжки із записами, що підтверджують стаж роботи у сільському господарстві не менше 3 років, або копія документа про освіту відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня за спеціальностями з підготовки фахівців для сільськогосподарської галузі знань «Сільське господарство і лісництво» .
Також, зазначено у пояснювальній записці, потребує законодавчого уточнення питання критеріїв для підтвердження наявності освіти, достатньої для створення фермерського господарства, з урахуванням навчально-професійних програм та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців для сільського господарства.

На підставі: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»