• Посилання скопійовано

Бути платником ПДВ та єдиного податку можна буде з першого дня реєстрації

Проект Закону №2139 від 30.01.2013 р. «Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців” щодо спрощення реєстрації осіб як платників податків»

Бути платником ПДВ та єдиного податку можна буде з першого дня реєстрації

Верховна рада прийняла в першому читанні проект Закону, яким забезпечується можливість одночасно із державною реєстрацією підприємства або підприємця стати платником єдиного податку та/або добровільно зареєструватись платником ПДВ. Відповідні зміни вносяться в Закон України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців”.

Для цього разом із заповненою реєстраційною карткою на проведення державної реєстрації подається:

1) заява щодо обрання спрощеної системи оподаткування;

2) реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість.

Якщо такі заяви додані до реєстраційної картки, вони передаються держреєстратором органам ДПС разом із відомостями з реєстраційної картки новозареєстрованого підприємства або фізичної особи - підприємця.

В разі успішного прийняття нова редакція Закону про держреєстрацію набере чинності разом із відповідними змінами, що будуть внесені до  Податкового кодексу України.

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»