• Посилання скопійовано

Пропонується обмежити продаж слабоалкогольних напоїв, що містять кофеїн

Зареєстровано проект Закону, яким, зокрема, пропонується заборонити виробництво слабоалкогольних напоїв, які містять кофеїн в концентрації, що перевищує 0,4 грама на 1 літр напою

Пропонується обмежити продаж слабоалкогольних напоїв, що містять кофеїн

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону від 08.04.2014 р. №4656 "Про внесення змін до деяких законів України щодо виробництва і обігу слабоалкогольних напоїв, які містять кофеїн".

Проектом, зокрема, пропонується заборонити виробництво слабоалкогольних напоїв, які містять кофеїн в концентрації, що перевищує 0,4 грама на 1 літр напою (заборона не стосуватиметься виробництва на експорт за умови вивезення готової продукції за межі митної території України), а також продаж слабоалкогольних напоїв, що містять кофеїн, в усіх місцях торгівлі з 24 до 6 години.

Також передбачається встановити особливості маркування для слабоалкогольних напоїв, що містять кофеїн, та дозволити розливати їх виключно у передбачену діючими стандартами скляну тару або бляшанки із харчового алюмінію місткістю до 0,5 л. 

Крім цього, реклама слабоалкогольних напоїв, які містять кофеїн, повинна буде додатково супроводжуватися текстом попередження такого змісту: "Цей напій містить алкоголь та кофеїн, тому може бути небезпечним для Вашого здоров'я. Вживати не більше однієї порції (500 мл) на добу".

Зазначені зміни планується внести до Законів "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" та "Про рекламу".

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»