• Посилання скопійовано

З 20 квітня діє новий Закон про держзакупівлі

Законом, зокрема, скасовано необхідність розміщення інформації в офіційному державному друкованому виданні з питань держзакупівель і в міжнародному інформаційному виданні

З 20 квітня діє новий Закон про держзакупівлі

Закон України “Про здійснення державних закупівель” застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт і послуг, за умови, що вартість предмета закупівлі (без урахування ПДВ), товару, послуги дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень, а робіт - 1 мільйон гривень.

Вартість предмета закупівлі товарів, робіт і послуг переглядається кожні 24 місяці з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції. 

Умови, порядок та процедури закупівель товарів, робіт і послуг можуть установлюватися або змінюватися виключно цим Законом. 

Істотно скорочено перелік випадків, на які не поширюється дія Закону, якщо предметом закупівлі є, зокрема:

- послуги, необхідні для здійснення державних запозичень, обслуговування і погашення державного боргу;

- товари і послуги, закупівля яких здійснюється для підготовки і проведення виборів та референдумів в Україні;

- придбання, оренда землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на землю, будівлі, інше нерухоме майно;

- послуги міжнародних третейських судів, міжнародних комерційних арбітражів для розгляду та вирішення спорів, у яких бере участь замовник;

- фінансові послуги, що надаються у зв'язку з емісією, купівлею, продажем, передачею цінних паперів або інших фінансових інструментів;

- послуги, які надаються Національним банком України;

Також скасовано необхідність розміщення інформації в офіційному державному друкованому виданні з питань держзакупівель і в міжнародному інформаційному виданні (Закон України від 10.04.2014 р. № 1197-VII).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»