• Посилання скопійовано

Продукцію оборонного призначення звільнено від оподаткування

Набули чинності Закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів щодо звільнення від оподаткування та мита продукції оборонного призначення

Продукцію оборонного призначення звільнено від оподаткування

Законом України №1657-VII в Митному кодексі визначено конкретні коди УКТ ЗЕД оборонної продукції, яка звільняється від мит. Про це йдеться в пункті 20 частини першої статті 282 Митного кодексу України. При цьому змінами не передбачено особливого періоду, протягом якого вони діятимуть. Отже, зазначена продукція буде ввозитися без мит на постійній основі. 

Ця ж продукція звільняється і від обкладення ПДВ при імпорті її в Україну. Відповідні зміни внесено Законом №1658-VII до Перехідних положення Податкового кодексу. Пільговий режим оподаткування ПДВ оборонної продукції застосовується тимчасово: на період проведення АТО та/ або введення воєнного 

Дія Закону не поширюватиметься на продукцію оборонного призначення, що ввозиться на митну територію України з території держави, визнаної відповідно до законодавства України державою-окупантом чи нормами міжнародного права – державою-агресором.

Закони набрали чинності 25.09.2014 р.

На підставі: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»