• Посилання скопійовано

Тепер підприємці звітуватимуть про кінцевого вигодоодержувача

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів"

Тепер підприємці звітуватимуть про кінцевого вигодоодержувача

Документом (законопроект №5114) вноситься до Господарського кодексу, Кримінального кодексу, Кримінального процесуального Кодексу, законів "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму", "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" низка змін, які спрямовані на встановлення механізму  виявлення фізичної особи – кінцевого вигодоодержувача, а також вільного доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Після ухвалення Закону О.Турчинов зазначив, що відповідно до його приписів «всі офшорні рахунки і фірми, якими прикривають приватизацію, привласнення нерухомості й інших активів, все одно повинні будуть показати головного вигодоодержувача».

За його словами, з ухваленням цього закону не буде жодної можливості «приховати справжнього власника об’єкта нерухомості або ЗМІ». Цей законодавчий акт, на переконання О.Турчинова, сприятиме прозорості економічної системи, «щоб корупціонери не могли сховатися за офшорні структури».

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»