• Посилання скопійовано

Порошенко ветував мораторій на відчуження заставного житла за валютними кредитами

Даний закон забороняв банкам вилучати житлове нерухоме майно громадян, що прострочили виплату кредиту за нього, взятого в інвалюті

Порошенко ветував мораторій на відчуження заставного житла за валютними кредитами

Президент України Петро Порошенко застосував право вето до закону, прийнятого Верховною Радою 28 грудня 2014 р. (законопроект № 1610), що передбачає введення мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті. Про це йдеться на сайті Ради.

"Повернуто з пропозиціями Президента 13 січня 2015 р. Готується на розгляд з вето Президента", - наголошується в повідомленні. 

Нагадаємо, даний закон забороняв банкам вилучати житлове нерухоме майно громадян, що прострочили виплату кредиту за нього, взятого в інвалюті. Також закон забороняв примусове виселення мешканців такого житлового майна.

Проти даного закону виступив Нацбанк.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»