• Посилання скопійовано

Порошенко ветував закон про подовження права жінок виходити на пенсію в 55 років

Президент Петро Порошенко застосував право вето до прийнятого Верховною Радою закону №1086, який давав жінкам право виходити на пенсію в 55 років

Порошенко ветував закон про подовження права жінок виходити на пенсію в 55 років

Президент України Петро Порошенко застосував право вето до закону України № 1086 "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо удосконалення пенсійного забезпечення". 

"Готується на розгляд з вето Президента", - зазначається в статусі проходження до документа.

У пропозиціях Президента, доданих до закону зазначається, що прийнятий Верховною Радою України 14 січня 2015 р. закон не може бути підписаний так як пунктом 2 розділу 1 закону передбачається продовжити до 1 січня 2022 р. дію положення щодо права виходу на пенсію після досягнення 55-річного віку жінкам, які звільнені з роботи та мають не менше 30 років страхового стажу.

"Прийняття закону спрямовано на захист прав жінок передпенсійного віку, які є неконкурентоспроможними на ринку праці і опинилися у складних економічних обставинах, зумовлених масовими звільненнями працівників. Разом із тим з огляду на наявність протягом останніх років дефіциту бюджету Пенсійного фонду України, який покривається за рахунок коштів державного бюджету, на сьогодні відсутнє фінансове забезпечення реалізації зазначеного положення, що, за інформацією Кабінету міністрів України, потребуватиме у 2015 р. додаткових видатків у розмірі 387,5 млн грн. Ураховуючи зазначене, пропоную пункт 2 розділу II "Прикінцеві положення" Закону виключити", - йдеться у пропозиціях Президента.

Нагадаємо, 14 січня 2015 р. Верховна Рада дозволила жінкам до 2022 р. виходити на пенсію у 55 років. За відповідний законопроект № 1086 проголосували 256 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Закон продовжує до 1 січня 2022 р. термін обмеження (згідно з попередньою редакцією законодавства, цей термін закінчувався 1 січня 2015 р.) права звернення за призначенням пенсії жінок, яким виповнилося 55 років, щодо дострокового виходу на пенсію за віком, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи.

В 2011 р. влада України почала процедуру збільшення пенсійного віку для жінок до 60 років, як це передбачено програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

На підставі: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»