• Посилання скопійовано

Підвищувати пенсійний вік до 65 років не будуть

Верховна Рада ухвалила внесені Урядом зміни до пенсійного законодавства

Підвищувати пенсійний вік до 65 років не будуть

У понеділок, 2 березня, Парламент України ухвалив внесений Урядом України проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» (№2212).

Під час розгляду законопроекту у Верховній Раді Арсеній Яценюк підкреслив, що цей законодавчий акт «непростий», адже передбачає суттєві зміни щодо пенсійного забезпечення.

Він нагадав, що однією з ключових вимог іноземних кредиторів було підвищення пенсійного віку з 60 до 65 років. Проте завдяки спільний позиції членів Уряду та народних депутатів, зокрема Радикальної партії, «Самопомочі» й «Батьківщини»,  вдалося зняти цю вимогу: «Підняття пенсійного віку з 60 до 65 років не відбувається».

Уряд спільно з Парламентом, за словами Прем’єр-міністра, також домігся, аби не оподатковувалися, зокрема, пенсії українських військовослужбовців, а пенсії нижчі за 1500 гривень взагалі не підпадають під оподаткування.

Окрім того, не піднімається трудовий стаж для працівників шкідливих виробництв.

Арсеній Яценюк також наголосив, що прийнято рішення про застосування цього закону лише протягом 2015 року.

Глава Уряду підкреслив, що пов’язує небажання  певних парламентарів голосувати за даний законопроект із тим, що закон «відбирає можливість у прокурорів і суддів і отримувати одночасно і зарплату, і пенсію».

«Це момент істини. Ті, хто в коаліції, повинні розділити відповідальність за долю країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду звернувся до народних депутатів проголосувати за цей законопроект: «Нам треба зробити все для того, щоб стабілізувати ситуацію в економіці».

Верховна Рада ухвалила законопроект №2212 із урахуванням висновків профільного комітету та озвучених пропозицій Прем’єр-міністра України та Міністра соціальної політики України. За проголосували 238 парламентарів.

 

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»