• Посилання скопійовано

Обмеження пенсій працюючим пенсіонерам: кому і на скільки

Президентом прийнято Закон, який тимчасово обмежує розмір пенсій працюючим пенсіонерам. Хто потрапив під роздачу та на скільки зменшено суму?

Обмеження пенсій працюючим пенсіонерам: кому і на скільки

Нагадуємо, що Президетом підписано Закон № 213-VIII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо пенсійного забезпечення", яким встановлено, що тимчасово, у період з 1 квітня 2015 року по 31 грудня 2015 року:

- особам (крім інвалідів I та II груп, інвалідів війни III групи та учасників бойових дій), у період роботи на посадах, які дають право на призначення пенсії/щомісячного довічного грошового утримання у порядку та на умовах, передбачених цим Законом, законами України "Про статус народного депутата України", "Про державну службу", «Про судоустрій і статус суддів», пенсії, призначені відповідно до Закону «Про пенсійне забезпечення», не виплачуються;

- у період роботи особи (крім інвалідів I та II груп, інвалідів війни III групи та учасників бойових дій) на інших посадах/роботах пенсії, розмір яких перевищує 150 % прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, виплачуються в розмірі 85 % призначеного розміру, але не менше 150 % прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

З 1 січня 2016 року пенсія, призначена особам у період роботи на посадах, які дають право на призначення пенсії/щомісячного довічного грошового утримання виплачується в розмірі, обчисленому відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Після звільнення з роботи виплата пенсії відповідно до цього Закону поновлюється.

Максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»