• Посилання скопійовано

Підписано закон про сприяння в працевлаштуванні переселенців

Президент підписав Закон щодо сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб

Підписано закон про сприяння в працевлаштуванні переселенців

Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб».

Закон №245-VIII від 5 березня містить низку заходів сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб. Заходи сприяння зайнятості запроваджуються для таких осіб з числа зареєстрованих безробітних.

Згідно з Законом, за працевлаштування осіб, які переїхали з тимчасово окупованої території, зони проведення антитерористичної операції чи надзвичайної ситуації роботодавцям надається компенсація витрат на оплату праці таких осіб тривалістю до 6 місяців, а в залежності від ситуації на ринку праці регіону – до 12 місяців.

При цьому на роботодавця покладається обов’язок забезпечити зайнятість таких осіб протягом періоду, удвічі більшого, ніж виплата компенсації.

Також Законом передбачено надання зареєстрованому безробітному компенсації витрат на переїзд до місцевості, де він працюватиме, та витрат на проходження медичного або наркологічного огляду, якщо це потрібно для працевлаштування.

Розширено перелік осіб, які мають право на отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. Низка категорій громадян отримали право на такий ваучер, незалежно від досягнення 45 років.

Джерело: Прес-служба Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»