• Посилання скопійовано

Спрощено реєстрацію припинення юросіб-підприємців

Президент підписав Закон, який спрощує припинення юридичних осіб шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації)

Спрощено реєстрацію припинення юросіб-підприємців

Президент України підписав Закон від 07.04.2015 року №285-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" щодо спрощення припинення юридичних осіб шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації)".

Законом встановлено, що з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи шляхом ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням забороняється.

В ЄДР містяться відомості про те, що юридична особа, яка припиняється в результаті поділу, має не закриті відокремлені підрозділи, доля яких розподільчим балансом не визначена.

Якщо в ЄДР містяться відомості про те, що така юридична особа має не закриті відокремлені підрозділи, держреєстратор повинен одночасно внести до ЄДР відповідні зміни до відомостей про ці відокремлені підрозділи в частині належності до юридичної особи - правонаступника на підставі відомостей, поданих юридичною особою, що припиняється.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»