• Посилання скопійовано

Президент звільнив від мобілізації деякі категорії громадян

Президент підписав зміни до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” про звільнення від призову за мобілізацією окремих категорій педагогічних, наукових і науково-педагогічних працівників

Президент звільнив від мобілізації деякі категорії громадян

Президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” про звільнення від призову за мобілізацією окремих категорій педагогічних, наукових і науково-педагогічних працівників.

Верховна Рада прийняла закон №570-VIII 1 липня. Згідно з документом, призову на військову службу під час мобілізації в особливий період не підлягають:

“Студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання; наукові та науково-педагогічні працівники, які мають вчене звання та/або науковий ступінь і працюють у вищих навчальних закладах, наукових установах та організаціях за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки “.

Також встановлено, що призвані при мобілізації в особливий період до набрання чинності цього закону, підлягають звільненню, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

За даними Держстату, в 2014 році Україні налічувалося 69400 науковців. Докторська ступінь є у 16 тисяч чоловік, кандидатська – у 86,2 тисячі чоловік.

Джерело: Дзеркало тижня

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»