• Посилання скопійовано

Підписано закон про виведення неплатоспроможних банків з ринку

Президент підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку"

Підписано закон про виведення неплатоспроможних банків з ринку

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку". Про це на брифінгу заявив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

"Щодо закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку". В першу чергу, закон направлений на підвищення інвестиційної спроможності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та прискорення отримання вкладниками їх коштів. На прийнятті цього закону наполягав Міжнародний валютний фонд, Світовий банк тощо", - повідомив Шимків.

За його словами, документ передбачає кримінальну відповідальність за внесення неправдивих відомостей про вкладника.

"Встановлена кримінальна відповідальність керівників або службових осіб банку за внесення неправдивих відомостей про вкладника, що унеможливлює ідентифікацію вкладника та затягує здійснення виплат", - сказав він.

Водночас прискорено початок виплати вкладника гарантованої суми у разі ліквідації банку.

"Прискорено початок виплати вкладника гарантованої суми у разі ліквідації банку до 20 днів. Тепер виплати повинні початися протягом 20 днів", - заявив Шимків.

На підставі: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»