• Посилання скопійовано

Рада схвалила передачу баз даних митниці від ДФС до Мінфіну

8 грудня ВРУ прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення)»

Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

Як зазначено у пояснювальній записці, основна мета розроблення законопроекту – передання від Державної фіскальної служби до Міністерства фінансів інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення, які використовуються органами доходів і зборів, з метою їх подальшого супроводження та адміністрування Мінфіном, використання – Державною фіскальною службою.

Таким чином, законопроектом №5369 пропонується викласти частину 4 ст. 31 Митного кодексу України у новій редакції, встановивши, що «інформаційні, телекомунікаційні та інформаційно-телекомунікаційні системи і засоби їх забезпечення, розроблені, виготовлені або придбані органами доходів і зборів, центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію єдиної державної податкової та митної політики, є державною власністю і закріплюються за центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію єдиної державної податкової та митної політики».

Проектом також пропонується зарахувати товарний код 5407100000 УКТЗЕД до опису «тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів та шоломів», а не до опису «нитки для виготовлення бронежилетів, як це передбачено чинною нормою.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»