• Посилання скопійовано

Які документи потрібні у будівництві та як їх отримати — роз’яснює Держархбудінспекція

Лист Держархбудінспекції від 02.07.2012 р. №40-19-4580 «Стосовно дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві»

Держархбудінспекція у листі №40-19-4580 нагадує, що будівництво (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) об’єкта архітектури здійснюється відповідно до затвердженої проектної документації, державних стандартів, норм і правил у порядку, визначеному Законом «Про регулювання містобудівної діяльності». При цьому будівництво індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) з площею до 300 квадратних метрів, господарських будівель і споруд, гаражів здійснюється відповідно до будівельного паспорта.
Згідно з п. 6 Порядку виконання будівельних робіт (постанова КМУ від 13.04.2011 р. №466), будівельні роботи можуть виконуватися після:
— подання за формою повідомлення про початок виконання будівельних робіт Держархбудінспекції за місцезнаходженням об’єкта будівництва — для об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта;
— реєстрації відповідною Інспекцією декларації — щодо об’єктів будівництва, які належать до I — III категорії складності;
— видачі замовнику Інспекцією дозволу на виконання будівельних робіт — щодо об’єктів будівництва, які належать до IV і V категорії складності.
Реєстрація декларації, видача дозволу на виконання будівельних робіт здійснюється на безоплатній основі.
Категорія складності об’єкта будівництва визначається відповідно до державних будівельних норм та стандартів на підставі класу наслідків (відповідальності) такого об’єкта будівництва. Віднесення об’єкта будівництва до тієї чи іншої категорії складності здійснюється проектною організацією і замовником будівництва.
Разом з тим згідно з Порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів (постанова КМУ від 13.04.2011 р. №461) прийняття в експлуатацію об’єктів I — III категорії складності та об’єктів, будівництво яких здійснювалось на підставі будівельного паспорта, здійснюється на підставі декларації про готовність об’єкта до експлуатації на безоплатній основі.
Прийняття в експлуатацію об’єктів, що належать до IV і V категорії складності, здійснюється на підставі акта готовності об’єкта до експлуатації шляхом видачі Інспекцією сертифіката на платній основі. Плата визначається відповідно до Порядку №461.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»