• Посилання скопійовано

Шановні платники! Зверніть увагу на необхідність своєчасної сплати за торговий патент!

Несплата суб'єктом господарювання сум збору за здійснення деяких видів підприємницької діяльності, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 50 % ставок збору

Шановні платники! Зверніть увагу на необхідність своєчасної сплати за торговий патент!

ДПС у м Києві нагадує, що відповідно до норм Податкового кодексу України суб'єкти господарювання, що проводять торговельну діяльність, здійснюють торгівлю готівковими валютними цінностями, діяльність у сфері розваг та надають платні послуги є платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

Порядок та строки сплати збору визначені п. 267.5 ст. 267 Кодексу. 

Так, збір за провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями сплачується щомісяця не пізніше 15 числа, який передує звітному місяцю. 

Збір за здійснення діяльності у сфері розваг сплачується щоквартально не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу.

Згідно з нормами Податкового кодексу, несплата суб'єктом господарювання сум збору за здійснення деяких видів підприємницької діяльності, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 50 відсотків ставок збору. У разі невнесення суб’єктом господарювання збору у встановлені строки, дія такого патенту анулюється.

Наразі, у Києві 6,5 тисяч суб’єктів господарювання придбали майже 11,4 тисяч торгових патентів, з яких майже 60 % використовується у сфері торгівлі та більш ніж 22 % – у сфері громадського харчування. Також, 5,7 % торгових патентів підприємці використовують у сфері розваг, 5,6 % – у сфері оптової торгівлі, 4,1 % – у сфері надання побутових послуг та 2,7 % – у торгівлі нафтопродуктами.      

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»