• Посилання скопійовано

З 15 квітня запрацює електронна база автоперевізників

З 15 квітня Укртрансінспекція планує запустити програму обліку, розподілу та видачі дозволів для здійснення міжнародних автоперевезень на основі електронної бази перевізників

З 15 квітня запрацює електронна база автоперевізників

Очікується, що вже з 15 квітня ця система запрацює у тестовому режимі.

Як пояснив Міністр інфраструктур Максим Бурбак, аналогічна програма мала повноцінно запрацювати з 1 квітня 2014 році, однак на сьогодні нею неможливо повноцінно користуватися, бо компанія-розробник відмовляється передавати її у власність Укртрансінспекції.

Водночас голова Укртрансінспекції Валерій Черненко зазначив, що нова електронна база перевізників формується за участю комісії, яка розслідує видачу та ефективність використання дозволів. Її завдання з’ясувати, на яких автомобільних перевізників розподілялися дозволи на проїзд територіями країн, до яких вони не здійснюють перевезення. Таких перевізників виключатимуть з бази даних, яка стане основою електронної програми.

Комісія працюватиме до 15 квітня, а вже з цього дня запланована робота автоматизованої системи. Нова база перевізників Укртрансінспекції буде синхронізована із базою митниці, що дасть змогу чітко контролювати використання дозволів перевізників.

«До кінця тижня буде введено тестовий режим програми. Програма, яку розробляють програмісти, дасть можливість он-лайн бронювання з доставкою кур’єрською поштою. Тобто відпрацьовується такий алгоритм роботи: перевізник увійшов у систему, забронював дозвіл, отримав його через кур’єра, використав, митниця підтвердила використання, перевізник здав використаний дозвіл і отримав наступний за таким же алгоритмом», - повідомив Валерій Черненко.

У цілому ж після впровадження автоматизованої програми обліку і видачі дозволів стане можливим відмовитися від квотованого принципу розподілу дозволів обмеженої річної квоти.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»