• Посилання скопійовано

Для отримання ліцензії на перевезення алкоголю - подайте два документи

Тепер для отримання ліцензії на імпорт та експорт алкоголю потрібно подати лише два документи

Для отримання ліцензії на перевезення алкоголю - подайте два документи

Наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 06.06.2014 р. №668

Мінекономрозвитку своїм наказом від 06.06.2014 р. №668 внесло зміни до Порядку оформлення і видачі ліцензій на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженого наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 14.02.2002 р. №42 (далі — Порядок №42). А саме: коментованим наказом Мінекономрозвитку скорочено перелік документів, які подаються для отримання ліцензій на право імпорту та експорту спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Тепер для отримання цієї ліцензії потрібно подати лише два документи (їх зазначено у п. 2.1 Порядку №42):

— заява про отримання ліцензії на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів (форму заяви наведено у додатку 1 до Порядку №42);

— копія платіжного доручення (з оригінальною відміткою банку про сплату) про перерахування до місцевого бюджету річної плати за ліцензію.

Копія платіжного доручення у попередній редакції п. 2.1 Порядку №42 не згадувалася, проте її було включено до опису документів, наведеного у додатку 2 до Порядку №42, і там вона була зазначена як «копія платіжного доручення (з відміткою банку про сплату) про перерахування до державного бюджету України річної плати за ліцензію», що означало також і копію відмітки банку. Тобто заявникові достатньо було зробити копію з платіжного доручення, на якому вже є оригінальна відмітка банку.

Проте нині відмітка банку на копії платіжного доручення має бути оригінальною. Це означає, що заявник тепер повинен звертатися до банку для засвідчення копії платіжного доручення. Але з огляду на те, що список документів істотно скорочено, ми вважаємо, що цей момент не дуже ускладнить процес підготовки документів для отримання ліцензії.

Згідно зі змінами, внесеними до п. 2.1 та до додатка 2 до Порядку №42, з 18.07.2014 р. для отримання ліцензії вже не потрібно подавати такі документи:

— копію свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності, засвідчену нотаріально або органом, який її видав;

— довідку відповідного фінансового органу про фактичне надходження коштів до держбюджету України;

— копію документа, що підтверджує спеціальні повноваження, надані КМУ державному підприємству, для здійснення імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, засвідчену підписом керівника і скріплену печаткою підприємства;

— лист-звернення заявника.

Проте зверніть увагу, що факт внесення плати за ліцензію на наступний рік фіксується проставлянням відмітки про це на зворотному боці оригіналу ліцензії (п. 3.2 Порядку №42). Для цього слід подати такі документи:

— лист-звернення;

— копію платіжного доручення з відміткою банку про перерахування річної плати за ліцензію (при цьому оригінальна відмітка банку не потрібна);

— довідку відповідного фінансового органу про фактичне внесення коштів до бюджету.

Пам'ятайте, що прострочення чергового платежу зупиняє дію ліцензії.

Юлія Єгорова 

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»