• Посилання скопійовано

Мінекономрозвитку пропонує зменшити кількість ліцензій та дозволів

Розроблено законопроект, яким передбачається скасування необхідності одержання низки ліцензій та дозвільних документів

Мінекономрозвитку пропонує зменшити кількість ліцензій та дозволів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України продовжує здійснювати заходи з дерегуляції економіки та робить реальні кроки на шляху полегшення умов ведення бізнесу в Україні. Отже, винесено на обговорення проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції та поліпшення умов ведення бізнесу”, підготовлений Міністерством за участю представників інших органів влади, бізнесу та міжнародних експертів.

Законопроектом передбачається скасування необхідності одержання низки ліцензій та дозвільних документів, а також оптимізація повноважень органів контролю.

Також пропонується ліквідація дозвільних центрів, як окремої складової центрів надання адміністративних послуг, та запровадження надання адміністративних послуг для бізнесу через центри надання адміністративних послуг. Посилюється відповідальність адміністраторів за невиконання посадових обов’язків.

Крім того, передбачається підвищити рівень захисту прав інвесторів через запровадження похідного позову (право міноритарного акціонера подати позов в інтересах товариства про відшкодування збитків), скоротити кількість обов’язкових процедур для публічних товариств, які фактично не торгуються на біржі, спростити процедури і скоротити терміни загальних зборів акціонерних товариств шляхом впровадження заочних та змішаних форм присутності на зборах.

Ознайомитись з запропонованими змінами до законодавства та взяти участь в обговоренні можливо на офіційному сайті Мінекономрозвитку у рубриці «Обговорення проектів документів».

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»