• Посилання скопійовано

Діє спрощений порядок видачі дозвільних документів

Дозволи, які видавалися лише на центральному рівні, тепер можна отримати через місцеві центри надання адмінпослуг

Діє спрощений порядок видачі дозвільних документів

7 грудня набув чинності Закон України від 13.05.2014 №1252-VII щодо вдосконалення процедури видачі дозвільних документів, оформлених центральними органами виконавчої влади.

Законом №1252-VII вводиться видача державним адміністратором виключно у дозвільних центрах (на рівні районів та областей) суб’єктам господарювання дозвільних документів (переоформлення, видача дублікатів, анулювання), оформлених ЦОВВ.

Державний адміністратор реєструє заяву та документи, що додаються до неї, у спеціальному журналі, формує дозвільну справу і протягом наступного робочого дня передає цю заяву і документи дозвільному органу, який протягом не більше 10 робочих днів з дня отримання заяви оформляє відповідний документ дозвільного характеру або письмове повідомлення про відмову.

Не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від дозвільного органу відповідного дозвільного документа (або письмового повідомлення про відмову) держадміністратор повідомляє підприємця про час і місце видачі йому цього дозволу.

Держпідприємництво України, свого часу, погоджувало зазначений Закон.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»