• Посилання скопійовано

За відсутності документів на одержання певного дозволу подається лише заява

Якщо на рівні спеціальних законів для одержання документів дозвільного характеру не визначено переліку документів, суб’єктам госпдіяльності слід подавати лише заяву

За відсутності документів на одержання певного дозволу подається лише заява

Держпідприємництво у листі від 14.01.2015 р. № 153/0/20-15 зауважило, що вичерпний перелік документів, які суб’єкту господарювання необхідно подати для одержання документа дозвільного характеру, встановлюється виключно законами, які регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру.

Проте, якщо на рівні спеціальних законів для одержання документів дозвільного характеру не визначено переліку документів, суб’єктау господарської діяльності слід подавати лише заяву.

Своєю чергою, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»