• Посилання скопійовано

Діють зміни до інструкції про порядок видачі ліцензій

Набули чинності зміни до ліцензування діяльності з постачання електричної енергії за регульованим та нерегульованим тарифом

Діють зміни до інструкції про порядок видачі ліцензій

Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 22 січня 2015 року № 59 «Про внесення змін до постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 06 жовтня 1999 року № 1305» сьогодні офіційно оприлюднена в «Офіційному віснику України» за № 14, ст. 372.

Постанова набрала чинності з дня її офіційного опублікування.

Прийняття постанови забезпечить якісне надання адміністративних послуг з ліцензування у сфері енергетики шляхом внесення відповідних змін до постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 06 жовтня 1999 року № 1305.

Постанова є регуляторним актом, метою якого є приведення нормативно-правової бази НКРЕКП у відповідність до законодавства України, зокрема Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії України» та уніфікації порядку ліцензування і приведення його до положень Закону України «Про ліцензування певних видів діяльності» (далі - Закон).

Зазначена постанова пропонує внести зміни до інструкції, якими передбачити в перехідний період провадження суб’єктами господарювання діяльності з постачання електричної енергії за регульованим та нерегульованим тарифом.

Крім того, відмінено процедуру продовження дії ліцензії, оскільки дана процедура не передбачається Законом, та відповідно не відповідає принципам уніфікації порядку ліцензування.

Дія постанови поширюватиметься на суб‘єктів господарювання у сфері електроенергетики.

 

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»