• Посилання скопійовано

Розроблено законопроект щодо спрощення дозвільних процедур

Мінекономрозвитку розробило законопроект щодо удосконалення дозвільного законодавства

Розроблено законопроект щодо спрощення дозвільних процедур

На сьогодні закони України, що регулюють видачу дозвільних документів, або не містять основних вимог до них (єдиний перелік документів, необхідних для одержання, платність або безоплатність, строк дії, вичерпний перелік підстав для відмови у видачі тощо), або містять положення, які їм суперечать.

З метою спрощення дозвільних процедур та підвищення рівня захисту підприємців, Мінекономрозвитку розробило проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру, щодо їх приведення у відповідність із нормами Законів України “Про адміністративні послуги” та “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”».

На думку розробника, реалізація цього проекту забезпечить:

- закріплення на законодавчому рівні єдиних вимог до видачі дозвільних документів та, тим самим, спрощення процедур їх отримання;

- підвищення якості нормативно-правового регулювання господарської діяльності;

- зменшення часових та матеріальних витрат;

- а також запобігання можливим проявам корупції.

Ураховуючи актуальність відповідних змін до законодавства, ДРС звертається до громадськості з проханням долучитися до обговорення і висловити свою позицію щодо ефективності зазначених у проекті новацій та їх впливу на здійснення підприємницької діяльності.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом місяця за адресами:

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

01008, м. Київ, вул. М. Грушевського, 12/2

e-mail: meconomy@me.gov.ua

Державна регуляторна служба України

01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11

e-mail: inform@dkrp.gov.ua

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»