• Посилання скопійовано

Перевірка ліцензії на експорт (імпорт) алкоголю не входить до повноважень ДФС

Законами України не передбачено подання органам доходів і зборів ліцензії на експорт (імпорт) алкогольних напоїв

Перевірка ліцензії на експорт (імпорт) алкоголю не входить до повноважень ДФС

ДФСУ у листі від 30.01.2015 р. №1833/6/99-99-24-03-01-15 нагадує, що на виконання статті 197 ПКУ Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову №436 "Про затвердження переліків товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України". Цією постановою також визначено документи, що видаються державними органами або іншими юридичними особами, уповноваженими на видачу цих документів, для подання їх митницям при пропуску товарів через митний кордон України та їх митному оформленні. До таких документів не віднесено ліцензію на експорт (імпорт) алкогольних напоїв, оскільки законами України не передбачено подання органам доходів і зборів цього документа.

Таким чином, при здійсненні митного оформлення алкогольних напоїв законодавчі підстави щодо контролю органами доходів і зборів наявності ліцензії на експорт (імпорт) цих товарів як документа, що підтверджує дотримання заходів нетарифного регулювання, відсутні.

Крім цього, податківці повідомимли, що згідно з Тимчасовим порядком видачі ліцензій на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, ліцензії на експорт (імпорт) алкогольних напоїв видаються Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»