• Посилання скопійовано

Анулювати документи дозвільного характеру можна двома способами

Державна регуляторна служба нагадала, що анулювати документи дозвільного характеру можна за рішенням дозвільного органу або за рішенням суду

Анулювати документи дозвільного характеру можна двома способами

Державна регуляторна служба у листі  від 03.09.2015 р. № 6466/0/20-15 нагадала, що є два способи анулювання документів дозвільного характеру, які залежать від підстав їх застосування: 

1) за рішенням дозвільного органу з таких підстав:        

  • звернення суб'єкта господарювання із заявою про анулювання документа дозвільного характеру;        
  • припинення юрособи шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення та ліквідації, якщо інше не встановлено законом;        
  • припинення підприємницької діяльності фізособи — підприємця.        

2) за рішенням адміністративного суду — на підставі звернення дозвільного органу, зокрема, на випадку встановлення факту надання в заяві про видачу документа дозвільного характеру та документах, що додаються до неї, недостовірної інформації.      

 Тобто, у разі встановлення факту надання в заяві про видачу документа дозвільного характеру та документах, що додаються до неї, недостовірної інформації документ дозвільного характеру анулюється на підставі рішення адміністративного суду.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»