• Посилання скопійовано

Новий Закон про ліцензування: нюанси переоформлення та видачі ліцензій

Держрегуляторна служба, зокрема, нагадала, що тепер госпсуб'єкт сам визначає, в якому вигляді хоче отримати ліцензію - паперовому чи електронному

 Новий Закон про ліцензування: нюанси переоформлення та видачі ліцензій

Державна регуляторна служба у листі від 26.10.2015 р. №8205 роз'яснила, що згідно з Законом № 222-VIII:  

1) Не обов'язково оформляти ліцензію у паперовому вигляді. Тепер суб'єкт господарювання сам визначає, чи отримати йому ліцензію на бланку, чи достатньо наявності інформації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців (далі - ЄДР) про видану йому ліцензію. Відповідно скасовано й необхідність одержувати  дублікати та копії ліцензії.

2) Відомості про переоформлення ліцензії вносяться до ЄДР не пізніше робочого дня, наступного за днем прийняття такого рішення.

Строків для переоформлення ліцензії не встановлено. Проте Державна регуляторна служба рекомендує застосовувати строки, передбачені для прийняття рішення про видачу ліцензії (10 робочих днів).

3) Строк прийняття рішення про видачу ліцензії становить 10 робочих днів з дня одержання органом ліцензування заяви про отримання ліцензії.

У разі прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії, орган ліцензування повинен надіслати копію рішення про відмову у видачі ліцензії здобувачу ліцензії у строк, що не перевищує п'яти робочих днів.

Строків про прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії не встановлено. Але ДРСУ також рекомендує дотримуватися строків з урахуванням, передбачених для прийняття рішення про видачу ліцензії (10 робочих днів з дня подання заяви).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»