• Посилання скопійовано

Місцеві ради не мають права затверджувати порядок видалення зелених насаджень

Лист Мінрегіонбуду від 25.09.2012 р. №7/21-15394

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКХ України листом від 25.09.2012 р. №7/21-15394 надало роз'яснення щодо видалення зелених насаджень.
У листі повідомляється, що на сьогодні в регіонах всупереч чинному законодавству мають місце випадки затвердження сільськими, селищними, міськими радами порядків видалення зелених насаджень і методик визначення відновлювальної вартості зелених насаджень.
У зв'язку з цим Мінрегіонбуд звертає увагу на те, що Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах затверджено постановою Кабміну від 01.08.2006 р. №1045. Затвердження такого порядку належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів.
Разом з тим, згідно з п. 4 Порядку компетентний орган (виконавчий орган сільської, селищної, міської ради) затверджує склад комісії з видалення зелених насаджень.
Своєю чергою, в листі вказується, що Методику визначення відновлювальної вартості зелених насаджень затверджено наказом Мінжитлокомунгоспу від 12.05.2009 р. №127. При цьому Мінрегіонбуд зазначає, що чинним законодавством не передбачено повноваження органів місцевого самоврядування затверджувати порядки видалення зелених насаджень на відповідній території або методики визначення їх відновлювальної вартості.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»