• Посилання скопійовано

Порядок отримання електронного ключа

Я щорічно декларую доходи від оренди квартири. Чула, що можна отримати в податковій інспекції безкоштовний електронний цифровий ключ, і через Інтернет подавати щорічну декларацію про свої доходи. Розкажіть, будь ласка, як і де це можна зробити?

Порядок отримання електронного ключа

Відповідь: Дійсно, для надання податкових звітів засобами телекомунікаційного зв’язку або для інших власних потреб (кодування електронних документів), будь-який громадянин може отримати у державній податковій службі так званий «електронний ключ». Щоб його безкоштовно одержати, необхідно звернутися до представництва Центру сертифікації ключів. У Деснянському районі такий центр знаходиться в приміщенні ДПІ у Деснянському районі м. Києва ДПС за адресою: м. Київ, вул. Закревського, 41, каб. 119 (І поверх).

Громадянину потрібно буде написати 2 заяви за встановленими формами, надати копії паспорта та реєстраційного номеру облікової картки платника податків (більш відомий як ідентифікаційний код), і мати при собі електронний носій (CD, DVD, «флешка»).

Процедура отримання платником ключа триває  не більше 15 хвилин. 

Всю необхідну інформацію щодо одержання безплатних «електронних ключів» можна знайти на сайті Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДПСУ >>>

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»