• Посилання скопійовано

АМКУ надав рекомендації основним виробникам тютюнових виробів

Антимонопольний комітет України рекомендував 4 основним виробникам тютюнових виробів утриматись від дій або бездіяльності, які можуть обмежити доступ на ринок тютюнових виробів іншим суб’єктам господарювання

АМКУ надав рекомендації основним виробникам тютюнових виробів

У зв’язку з надходженням до Антимонопольного комітету України звернень суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі тютюновими виробами щодо погіршення стану конкуренції на ринку оптової торгівлі тютюновими виробами Комітет з метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та розвитку конкуренції на ринку надав обов’язкові для розгляду рекомендації 4 основним виробникам тютюнових виробів, а саме: ПрАТ «Філіп Морріс Україна» (Харківська обл., с. Комуніст); ПАТ «Джей Ті Інтернешнл Україна» (Полтавська обл., м. Кременчук); ПрАТ «Імперіал Тобакко Продакшн Україна» (м. Київ); ПрАТ «А/Т тютюнова компанія «В.А.Т.-Прилуки» (Чернігівська обл., м. Прилуки) стосовно утримання від дій або бездіяльності, які можуть обмежити доступ на ринок тютюнових виробів інших суб’єктів господарювання, які мають відповідні ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

Рекомендації також надані найбільшому оптовому реалізатору тютюнових виробів – ТОВ «Торговельна компанія «Мегаполіс-Україна» (м. Тернопіль) стосовно вжиття заходів щодо встановлення таких умов постачання тютюнових виробів в роздрібну торгівлю, які існували б за умов значної конкуренції на ринку оптової торгівлі тютюновими виробами, зокрема в частині встановлення розміру торговельної надбавки.

Про результати розгляду цих рекомендацій вказані суб’єкти господарювання повинні повідомити Антимонопольний комітет України у п’ятнадцятиденний строк з дня їх отримання.

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»