• Посилання скопійовано

НКЦБФР перенесла офіси із зони АТО в Київ

На період проведення АТО Донбаському територіальному управлінню тимчасово створено додаткові умови для забезпечення його функціональних обов’язків у м. Києві

НКЦБФР перенесла офіси із зони АТО в Київ

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) своїм рішенням від 12.08.2014 року № 1072 затвердила, що на період проведення антитерористичної операції Донбаському територіальному управлінню тимчасово створено додаткові умови для забезпечення його функціональних обов’язків за адресою:

у місті Київ: вул. Московська, будинок 8, корпус 30;

в місті Донецьк: вул. Ходаковського, будинок 5 (центральний офіс продовжує функціонувати за окремим графіком роботи).

Водночас, регулятор спрощує умови роботи учасників фондового ринку на території, підпорядкованій зазначеному управлінню. Зокрема, Комісія призупинила здійснення функцій правозастосування Донбаським територіальним управлінням на території, що знаходиться в межах проведення активної фази АТО. Даний режим, що ґрунтується на лояльному підході при прийнятті рішень, впроваджено до того часу, поки ситуація на Донбасі не стабілізується.

Наразі профільні структурні підрозділи центрального апарату Комісії та Донбаського територіального управління здійснюють моніторинг подання адміністративних даних та іншої інформації від учасників ринку цінних паперів, що знаходяться на території Донецької та Луганської областей.

Зауважимо, що регулятор закликав саморегулівні організації (СРО) долучитися до цієї роботи та звернути увагу своїх членів, що функціонують у зоні АТО, на необхідність оперативного повідомлення Комісії про будь-які події та явища у їхній діяльності, що не дають можливості, не з вини учасників фондового ринку, виконувати вимоги чинного законодавства.

Так, профучасники фондового ринку, що перебувають на території, підпорядкованій Донбаському територіальному управлінню, можуть подавати адміністративні дані про свою діяльність або інформацію на запит уповноваженої особи Комісії на адресу: місто Київ, вулиця Московська, будинок 8, корпус 30 та, у разі відсутності такої можливості, повідомляти на електронну адресу donbasro@dn.nssmc.gov.ua, dontu@ukrpoat.net.

Як відомо, у зв’язку із загостренням ситуації в зоні АТО, Рада Національної безпеки та оборони України радить мешканцям Луганська та Донецька залишати свої міста та виїжджати через так звані «зелені коридори». До того ж, дирекція Укрпошти офіційно повідомила, що поштовий зв'язок з зазначеними територіями наразі відсутній. Так, Комісія об’єктивно оцінює нинішню ситуацію та розуміє, що в таких умовах у Східних регіонах держави виникли труднощі з належним виконанням учасниками фондового ринку вимог чинного законодавства, які не залежать від них самих. 

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»