• Посилання скопійовано

Роз'яснено, коли операції з договором спільної діяльності визнають контрольованими

Міндоходів роз'яснило питання щодо застосування правил трансфертного ціноутворення до договорів про спільну діяльність

Роз'яснено, коли операції з договором спільної діяльності визнають контрольованими

Міністерство доходів і зборів України у листі від 10.04.2014 р. № 6481/6/99-99-19-03-02-15 розглянуло питання щодо застосування правил трансфертного ціноутворення до договорів про спільну діяльність без утворення юридичної особи і повідомляє.

Спільною діяльністю вважається господарська діяльність зі створенням або без створення юридичної особи, яка є об'єктом спільного контролю двох або більше сторін відповідно до письмової угоди між ними.

На обліку у контролюючих органах повинні перебувати, зокрема, договори про спільну діяльність на території України без створення юридичних осіб, на які поширюються особливості податкового обліку та оподаткування діяльності за такими договорами.

Якщо контрагентами операцій виступають договір про спільну діяльність без створення юридичної особи та особа (резидент чи нерезидент), яка є пов'язаною з учасником (учасниками) такого договору або особа-нерезидент, та обсяг операцій з кожним із них дорівнює або перевищує 50 млн грн. без ПДВ, то такі операції підпадають під визначення контрольованих.

При цьому обов'язок подання звіту про контрольовані операції покладається на оператора договору про спільну діяльність.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»