• Посилання скопійовано

Оновлено правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами

Правилами, зокрема, забороняється продаж нафтопродуктів, що не відповідають обов'язковим вимогам щодо їх якості та безпечності

Оновлено правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами

Кабмін постановою від 19.11.2014 р. №636 вніс зміни до Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами.

Правила визначають порядок приймання та роздрібної торгівлі нафтопродукти, розфасованими нафтопродуктами, а також регламентують вимоги стосовно дотримання прав споживачів щодо належної якості нафтопродуктів, безпеки для життя та здоров'я споживачів, навколишнього природного середовища і рівня торговельного обслуговування.

Дія цих Правил не поширюється на роздрібну торгівлю скрапленим вуглеводневим газом для побутових потреб, що здійснюється відповідно до Правил роздрібної торгівлі та надання послуг з постачання скрапленого вуглеводневого газу для побутових потреб населення та інших споживачів.

Правилами, зокрема, забороняється продаж нафтопродуктів, що не відповідають обов'язковим вимогам щодо їх якості та безпечності.

Крім цього, передбачено, що засоби вимірювальної техніки, у тому числі резервуари, які застосовуються на АЗС, підлягають повірці або державній метрологічній атестації відповідно до вимог нормативно-правових актів і нормативних документів з метрології.

АЗС укомплектовуються для проведення перевірки на точність роботи:

1) паливороздавальних колонок продуктивністю:

- до 100 літрів на хвилину - еталонними мірниками другого розряду номінальною місткістю 10 або 20 літрів;

- більше ніж 100 літрів на хвилину - еталонними мірниками другого розряду номінальною місткістю 20 або 50 літрів;

2) маслороздавальних колонок - еталонними мірниками другого розряду номінальною місткістю 2 або 5 літрів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»