• Посилання скопійовано

Державні послуги мігрують в онлайн-простір

Запрацював сайт для електронного обігу документів, який полегшить життя українцям

Державні послуги мігрують в онлайн-простір

Довідку з міліції, податкової чи місцевих адміністрацій українці зможуть отримати в електронному вигляді на спеціальному сайті, йдеться в сюжеті ТСН.

Його авторами є IT-волонтери. Вони впевнені, що сайт виконуватиме одразу кілька функцій – боротиметься з корупцією, економитиме час українцям та чиновникам, а також спростить отримання документів. Поки що онлайн доступно лише 9 послуг у кількох областях України. Ще 42 запустять найближчим часом.

Усього ж у переліку послуг планується майже 500 пунктів. Але і цей список розширюватиметься. "До кінця року ми переведемо близько 20% державних послуг, які надаються громадянам та бізнесу, в електронну форму. Ми це робимо в першу чергу для боротьби з корупцією. Як тільки система переходить на електронні рейки – це суттєво зменшує корупційний ризик", - пояснив керівник ІТ-напрямку Приватбанку та співавтор сайту Дмитро Дубілет.

Перевірити, як працює сайт, українці можуть уже зараз за адресою iGov.org.ua.

В Адміністрації президента та Кабміні вже пообіцяли волонтерам підтримку. "Я сподіваюся, що портал залишиться у громадськості, і волонтери та бізнес будуть його розвивати. Але державні органи візьмуть на себе обов'язок надавати послуги через цей портал", - сказав заступник голови АП Дмитро Шимків.

Джерело: ТСН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»