• Посилання скопійовано

Затверджено порядок формування облікового ідентифікатора

Мінфін затвердив Порядок формування облікового ідентифікатора та надання довідки про обліковий ідентифікатор та форму такої довідки

Затверджено порядок формування облікового ідентифікатора

Мінфін наказом від 8 червня 2015 року № 542 затвердив:

  •  Порядок формування облікового ідентифікатора та надання довідки про обліковий ідентифікатор;
  • форму довідки про обліковий ідентифікатор.

Порядок визначає правила формування облікового ідентифікатора та надання довідки про обліковий ідентифікатор суб’єктам первинного фінансового моніторингу та їх відокремленим підрозділам, що здійснюють подання інформації згідно з вимогами Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Обліковий ідентифікатор формується Держфінмоніторингом на підставі ключових реквізитів форми обліку, поданої суб’єктом у встановленому законодавством порядку.

У разі зміни ключових реквізитів суб’єкта присвоєний обліковий ідентифікатор анулюється.

У разі потреби отримання довідки про обліковий ідентифікатор суб’єкт надсилає до Держфінмоніторингу завірений підписом суб’єкта (керівника) лист-звернення.

Держфінмоніторинг протягом 5 робочих днів з дати одержання листа формує та надсилає суб’єкту довідку.

Довідка про обліковий ідентифікатор формується на підставі актуальних значень форми обліку, зазначеної в листі-звернені.

Довідка надсилається за місцезнаходженням (місцем проживання) суб’єкта, яке зазначено у листі-звернені.

 У разі втрати або пошкодження довідки або зміни реквізитів, які не є ключовими, для отримання нової довідки суб’єкт подає до Держфінмоніторингу лист-звернення, в якому зазначаються такі обставини.

За результатами розгляду листа-звернення Держфінмоніторинг в установленому порядку надсилає суб’єкту нову довідку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»