• Посилання скопійовано

В Україні планують створити єдиний електронний реєстр пільговиків

У системі надання пенсій, пільг та субсидій досі «мертві душі». Необхідне створення єдиної системи реєстрації всіх пільговиків, – наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання колегії Мінсоцполітики

В Україні планують створити єдиний електронний реєстр пільговиків

У системі надання пенсій, пільг та субсидій досі «мертві душі». Необхідне створення єдиної системи реєстрації всіх пільговиків, – наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання колегії Міністерства соціальної політики України в понеділок, 20 липня.

«Чим швидше ми це зробимо, тим більш прозора буде система», - наголосив він.

Окрім того, такий крок дозволить зекономити кошти державного бюджету: «Той, хто не має отримувати пільгу, сьогодні витягує її з кишені того, хто повинен цю пільгу отримувати. Це несправедливо».

Водночас Глава Уряду нагадав, що Кабінет Міністрів скасував спеціальні пенсії: «Це також питання соціальної справедливості. Спецпенсії для прокурорів, суддів, народних депутатів нарешті вперше за 23 роки скасовані».

Арсеній Яценюк зазначив, що за призначенням субсидій уже звернулися 1,6 мільйона сімей, тобто близько 5 мільйонів громадян.

Основне завдання держави, сказав він, - у встановленні соціальної справедливості: «Треба пройти ще один складний період. Ми ніколи не мали таких проблем на ринку житлово-комунальних послуг, тому що ми зробили перший крок до енергонезалежності та встановлення справедливих цін на енергетичні ресурси. І люди абсолютно об'єктивно вимагають від нас соціальної справедливості».

«Той, хто не може заплатити, - отримає від держави субсидію. А тих, у кого будинок в тисячу метрів, ми не будемо дотувати. Прийшов час їм платити стільки, скільки вони повинні платити», - наголосив він.

Глава Уряду звернувся до Міністра соціальної політики України Павла Розенка задіяти в питанні надання інформування про субсидії місцеву владу: «Це наша людська відповідальність в першу чергу як громадян країни за долі мільйонів людей, які потребують соціальної допомоги».

«У нас є 24,5 мільярда гривень. Той, хто потребує допомоги держави в оплаті за житлово-комунальні послуги, її отримає», - додав він.

Арсеній Яценюк нагадав, що були максимально спрощені заяви і декларації, заповнення яких необхідно для отримання субсидії: «Зараз ми їх спростили настільки, що вже не треба ні цифр писати, ні довідок брати. Просто напишіть заяву і відправте або передайте в соціальну службу».

Глава Уряду також дав доручення звернутися до НКРЕ «невідкладно налагодити обмін інформацією з ліцензіатами - приватними і комунальними компаніями, які надають житлово-комунальні послуги і послуги по енергозабезпеченню»: «Ті, хто безпосередньо повинні бути зацікавлені в отриманні грошей - не в обрахунку людей, а в правильному нарахуванні, - це приватні і комунальні енергетичні компанії, зволікають з наданням інформації. Це неприйнятно».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»