• Посилання скопійовано

Роман Насіров: Замість бюрократичної установи ми будуємо функціональну

У ДФС обговорили питання діяльності Уповноваженого з питань підприємництва, напрями реформування фіскальної служби, функціонування СЕА та інші питання які найбільше цікавлять бізнес

Роман Насіров: Замість бюрократичної установи ми будуємо функціональну

Про це заявив Голова ДФС Роман Насіров, відкриваючи засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС України, яке відбулося 18 серпня 2015 року у Державній фіскальній службі України. Під час засідання, зокрема, обговорювалися питання діяльності Уповноваженого з питань підприємництва, напрями реформування фіскальної служби, функціонування СЕА та інші питання які найбільше цікавлять бізнес.

„Нам важливо, щоб це були не протокольні зустрічі, а справжня професійна дискусія. Діалог, про який багато говориться, ми намагаємося будувати так, щоб він дійсно був, щоб ми чули вас, а ви чули нас, і за нашими напрацюваннями можна було бачити конкретні результати”, - наголосив керівник відомства.

За словами Романа Насірова, зважаючи на складний період у житті країни, часу на перетворення небагато, тож участь бізнес-спільноти у проходженні етапів реформування є надзвичайно важливою. Йдеться як про інституційні зміни ДФС, так і про податкову реформу в цілому. „Ми намагаємося змінюватися з середини і робити це якнайкраще, але, будь ласка, надавайте пропозиції, як зробити це оптимальніше”, -  закликав він членів Інвестради.

Один з  останніх кроків ДФС – запровадження при своїй структурі  інституту Уповноваженого з питань підприємництва, яким став Тарас Качка. „Для мене  особисто це дуже гарний шанс спробувати зробити так, щоб усі процедури, над якими працює ДФС як на рівні Податкового кодексу, так і на рівні організаційної структури, відповідали інтересам бізнесу”, - розповів він. Планується, що перший звіт про діяльність Уповноваженого буде розглянуто  на наступному засіданні Інвестради.  

Щодо реформування служби, то керівництво ДФС налаштоване на те, щоб із бюрократичної установи вона стала функціональною. „Ми прагнемо побороти корупцію і зловживання в системі, зробити так, щоб із платниками податків взаємодіяли такі ж самі професіонали, які працюють у кращих великих компаніях. - запевнив Роман Насіров. - Не буду  говорити гучних речей, але хочеться, щоб  платники були щонайменше задоволені спілкуванням з представниками фіскальної служби”.

фіскальної служби”.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»